Juni, Løkka, festival og (forhåpentligvis sol). I morgen går startskuddet for den beste pikniken som er å oppdrive i byen. Alle som har vært på festival før vet jo hvor evig kaos det blir når man skal velge hvem man skal se. Spesielt når man i tillegg skal slenge inn noen pils, litt mat og noe chilling. Med 23 forsjellige artister fordelt på 3 dager kan det fort bli småvanskelig å få prioriteringene rett. Men fortvil ikke! Her har vi plukket ut fem av de du burde få med deg på årets Pipfest!

Albin Lee Meldau

Den svenske nykommeren er ikke lenger den nykommeren han var. Albin har vært på manges lepper lenge nå, og det med god grunn. Etter å ha selvpublisert sin første EP «Lovers» (med pittelitt hjelp fra Björn Yttling) har rullebanen bare gått oppover. NPR Music har blant annet hostet ham på deres Tiny Desk konsertserie på Youtube. «Breathtaking, soulful, thunderous and impossible to ignore.» Vi kunne ikke sagt oss mer enig med NPRs uttalelse. Gjør dere klare for å bli rørt langt inni hjerterota med sveriges svar på Stan Smith.

Beste låt: Bloodshot.

Albin spiller lørdag 15. juni 15:00 på Petrus

Yola

Rydd plass for dronningen av country-soul! Til tross for at hun har vokst opp i fattige kår og i en familie som forbød musikk da hun var ung, har hun likevel fulgt drømmen sin og ble vokalist i bandet Phantom Limb. Hun har også sunget backingvokal for mange artister inkludert The Chemical Brothers, Massive Attack og Iggy Azalea før hun kom ut med sitt første album i 2016. Med sin sterke vokal forteller hun om hjertesorg og gammel kjærlighet. Vær forberedt på å bli fengslet av denne dama!

Beste låt: Faraway Look

Yola spiller lørdag 15. juni 16:00 på Sophie

Cautious Clay

I grensesnittet mellom R&B, hiphop og eksperimentell indie har Josh Karpeh, AKA Cautious Clay bygget seg sin lille verden. I unik kombinasjon av organiske instrumenter, digitale produksjoner og sjelfull vokal fortryller han deg og tar deg med seg til sitt rike. Denne mesteren av følelser kan minne om samtidige artister som James Blake og Sampha. Alt det beste i en pakke.

Beste låt: Cold War.

Cautious Clay spiller torsdag 13. juni 17:00 på Petrus

The Streets

Mike Skinner, bedre kjent under kunstnernavnet The Streets, serverer oss britisk gutteromsrap på sitt beste. The Streets debuterte med albumet «Original Plate Material» i 2002 til stor suksess. Fra outsider i det britiske rapmiljøet til grimekonge med særegen cockneyaksent, gleder vi oss til Skinner og hans suggerende vers. Tørk tårene m8, dette blir episk.

Beste låt (og nyeste:) Call Me in the Morning

The Streets spiller fredag 14. juni 21:15 på Sophie

Boy Pablo

En viral millionhit på Youtube. Størst fanbase i California. Livvakter på turné i Malaysia. Ikke kongen, ikke Cardi B, ikke A-Ha. Vi snakker om 20-åringen Nicolas Pablo Munoz, bedre kjent som Boy Pablo. Med spellemannsprisen i baklomma, kommer han nylig fra Coachella for å spille i Parken. Dette stjerneskuddet kan du ikke misse!

Beste låt: Dance, Baby!

Boy Pablo spiller lørdag 15. juni 17:00 på Petrus

BONUS! Vi har laget en spilleliste full av de beste låtene fra artistene som kommer til festivalen! Sjekk den ut her.