Vill Vill Vest braker løs på torsdag, og vi anbefaler at du sjekker ut disse 5 konsertene mens du løper mellom Bergens mange konsertarenaer i de sene nattestimer. Vill Vill Vest er en musikkfestival som går over 2 dager med 52 konserter, samt diverse musikkkonferanser, foredrag og workshops.

Pom Poko

Redaksjonen ble svært imponert over Trondheimsbandet Pom Poko da de spilte under oppvarmingsdagene på Roskilde i sommer. På kort tid har Pom Poko opparbeidet seg en lytterskare og blant annet havnet på femteplass på norsk musikkbransjes «Mest lovende i 2017»-liste. Fulle av energi og med en særegen indie pop punk sound er Pom Poko absolutt noe du burde få med deg.

Beste låt: «Its a Trap»
Hvor/når: Fredag 21:30-22:00 – Landmark

Jimi Somewhere

Etter å ha oppdaget Soundclouden til denne unge gutten ble vi helt hektet. Rolige indievibber med en autotune-vokal som kunne vært rett ut av Amerikas vestkyst gjør det vanskelig å ikke nikke med til musikken.

Etter å ha sluppet EPen «MEMORIA» spilt inn på hans videregående skole, og en konsert på by:larm i år er han nok på vei mot internasjonale farvann. Om ikke det var nok, skal han også bli med bergenshelten Sondre Lerche på turne.

Beste låt: «The Beach»
Hvor/når: Torsdag – kl 22:00 – Inside

Young Dreams

Dette er en del av den (litt) eldre garde av band som spiller under årets Vill Vill Vest. Det Bergensbaserte bandet kom med sitt debutalbum i 2013 «Between Places». Låter fra skiven som «Fog of War», «Young Dreams» og «First Days of Something» ble landeplager (vært fall i Bergen) samme året.

For et år siden slapp de sin første singel siden albumet «Of the City», og nå er de igjen klar for å ta over med den deilige synthtunge indiepoppen.

Beste låt: «First Days of Something»
Hvor/når: Fredag – 23:45 – Landmark

Living

Living er prosjektet til den brasilianske produsenten og kunstneren Lucas de Almeida. Living spiller en type dansebar psykedelisk pop som kan kalles «dreamgrooves from the polar jungle». Living ga ut en EP i 2016, samt flere singler i løpet av de siste to årene. De slapp nylig deres beste låt så langt «Path».

Beste låt: «Path»
Hvor/når: Fredag 22:30-23:00 – Hulen

Niilas

Det er et par år siden vi i redaksjonen fikk øynene opp for dette stjerneskuddet. Med en sterk EP-debut i fjor gitt ut gjennom Brilliance Records, og en Soundcloud som har nådd ut i den store verden er dette en artist å få med seg. Han er kanskje best kjent for låter han har laget for Hester V75 her til lands, men om du liker artister som Cashmere Cat, Lido og Drippin er dette en artist du burde se solo.

Beste låt: «Ocelote»
Hvor/når: Fredag – 00:30 – Østre

Hør deg også opp på vår Vill Vill Vest Spotify-liste, full av god biter du ikke har oppdaget enda

PS: Vi har hørt rykter om at Heidis bier bar også åpner i Bergen denne helgen, ikke feil å snu noen kalde halve med gutta. 🙂 (ikke sponset innlegg)