Trondheims svar på BY:LARM; Trondheim Calling nærmer seg med stormskritt. Arrangementet som går fra 2-4 februar består av musikk-konferanser og konserter fordelt over 13 scener/utesteder. 2017-utgaven blir den sjuende i rekken. På syv år har Trondheim Calling utviklet seg til å bli en av de viktigste musikalske arrangementene i nasjonal målestokk. Vi i Rubato kommer derfor til å dekke festivalen og gi dere stemningsrapporter underveis. Har du ikke skaffet billetter enda, gir vi deg fem gode grunner til å gjøre det nå.

Tekst: Eskil Walnum

The Modern Times
Et av de kuleste bandene på Trondheim Calling spiller lørdag, festivalens siste dag, på Rockheim-scenen kl. 2300. De varmer opp for de mer erfarende Death by Unga Bunga. Bandet er kanskje det mest spennende post-punk rockebandene vi kan skilte med i Norge i dag. Debutalbumet som kom ut for et par dager siden, har etter få ganger på ”repeat” virkelig festet seg i hjernen. Bandet minner mye om Parquet Courts, med de naivistiske tekstene og de enkle men genialt fengende gitarriffene. Hører du gjennom plata finner du også likheter med The Strokes, Arctic Monkeys og The Modern Lovers, som de muligens har stjålet navnet fra… Uansett, et forfriskende band du bare må få med deg!

Mikhael Paskalev
Mannen bak superhitene ”I Spy” og ”Jive Babe” kommer til Olavshallen (Lille Sal) 00:30 lørdag. Paskalev gjorde et slags comeback med den dansbare låta “Witness”. Er vi heldige får vi høre mer nytt materiale fra den kritikerroste norsk/bulgareren.

Pasha
Pasha er en yndling i Rubato-staben. Rapperen fra Rykkin er en lovende norsk hip-hop-artist, som stadig øker sin popularitet nasjonalt. Les hva vi har å si om hans nyeste slipp ”White Girl Turtelneck” her. Møt opp på Diskoteket 2200 lørdagskveld for et forrykende Hip-Hop-show.

Surfalot
Låtskriver og artist Bendik Johnsrud, bedre kjent som Surfalot, er i likhet med Pasha en Rubato-yndling. Han leverte et strøkent show på vår egen jubileumsfest, og står klar for å gi en deilig surfe-indiefest på Søstrene Karlsen fredag 3. Februar.

Herman Wildhagen
En av de mer ukjente artistene vi presenterer her er artisten Herman Wildhagen. Han er en fersk singer-songwriter fra Oslo, nå bosatt i Trondheim. Han har en nydelig stemme og de to sangene han har gitt ut tar deg med til et drømmende univers. Talentet spiller både på Avant Garden fredag 3. Februar, kl. 21:30, og dagen etter på Moskus, 4. Februar, 19:30. Om du har hatt en hard og slitsom uke bør du definitivt komme deg til Avant Garden og sone ut til denne juvelen av en artist. Det finnes trolig ingen bedre måte å starte helgen på!