Trondheim kan være kjipt. Det er glatt, mørkt og stort sett jævlig vær. I tillegg er undertegnede dritlei dialekten og savnet til hovedstaden vokser seg større… Heldigvis blir kulturlivet i bartebyen stadig bedre. Mye av grunnen til dette er Trondheim Calling, som også i år leverer solide navn på plakaten. I et mylder av konserter vil vi i Rubato hjelpe deg til å navigere mellom dem. Samtidig elsker vi i Rubato lister. Derfor presenter vi i kjent stil fem artister du burde få med deg i løpet av langhelgen.

Team Me
Fredag: 11:45pm – Byscenen Hovedsal

Team Me er et av de største navnene på plakaten i år. Elverumsbandet fikk i likhet med Trondheim Calling sitt gjennombrudd i 2010. Etter en pause på 4 år er gjengen fra Team Me endelig tilbake, forhåpentligvis enda mer erfarne og sultne enn før. Undertegnede kan skrive under på at Team Me et fyrverkeri live. Med hele åtte erfarne og dyktige musikere på scenen, skal man ikke se bort ifra at konserten med Team Me vil stå igjen som Trondheim Callings høydepunkt. Dansbar indie-pop er en sikker vinner i festivalsammenheng, og det leverer Team Me gjennom klassikere som «With My Hands Covering Both of My Eyes I Am Too Scared to Have A Look At You Now», «Show Me» og «F is for faker». Kanskje får vi også høre noen nye godbiter. Deres nyeste låt «Into The Wild» er noe mer melankolsk enn tidligere materiale, men den lekne gitarspillingen og herlige vokalen er mer eller mindre uendret.

Wingdings
Lørdag: 10:00 pm- Fru Lundgreen

Wingdings har utviklet seg til å bli et av Rubatos yndlingsband. Det musikalske uttrykket har tydelige psych og slacker- elementer som man finner igjen i blant andre Tame Impala og Mac Demarco. Bandets sound er til tross for dette svært særegen, med den lekne vokalen og de mange temposkiftene. I et videointervju med Rubato ga gitarist Eirik Grove tydelige signaler om hvorfor du burde komme på Wingdings-konsert. Han skal nemlig spille på «tre forskjellige gitarer, spille på fire forskjellige gitarhalser og tråkke på dritmange pedaler». Vi velger å stole på disse kloke ord, og møter spente opp på Trondheim Callings kuleste scene klokka 10, lørdag kveld.

Lazy Queen
Torsdag: 9:00 pm – Fru Lundgreen og Fredag: 11:00 pm – Byscenen Anneks

Utvilsomt noe av det mest spennende på den norske musikkscenen om dagen. Undertegnede har tidligere hyllet bandet med toppkarakter for deres befriende tilnærming til punk-sjangren. Les anmeldelse her. Til tross for navnet på bandet, har ikke Lazy Queen ligget på latsiden de siste årene. Med kvalitets-EP-er på løpende bånd, har Oslo-bandet nok av materiale til å lage en solid set-list, og et eksplosivt show. De spiller to ganger i løpet av festivalen, så jeg anbefaler og møte opp på minst en av konsertene!

Combos
Lørdag: 10:30 pm – Olavshallen Lille Sal

Undertegnede er klar over at ikke alle er like fan av punk, men det er ikke midt problem. Lista må nemlig tilføyes nok et hardtslående og befriende punkband. Combos er fra Trondheim, og debuterte faktisk på Trondheim Calling i fjor. Siden den tid har bandet turnert landet rundt, og publisert noen fantastisk låter. Både showene og musikken har høstet gode tilbakemeldinger. Combos bør derfor være en no-brainer. Heldigvis er konserten med Wingdings som starter en halvtime før bare et steinkast unna. Hvis du er effektiv og dropper surringa, rekker du faktisk mesteparten av begge konsertene!

Tacobitch
Lørdag: 11:45 pm – Olavscenen Lille Sal

Tacobitch har klart å skape en sinnsyk hype til tross for at de ikke har noen sanger ute på Spotify, og at veldig få egentlig vet hva Tacobitch er. Jeg vet heller ikke, men gleder meg til å finne det ut lørdag kveld 11:45. PS: På Øya-natt i sommer måtte man komme en time før for å sikre seg inngang. Så drit i vors og kom tidlig for å sikre deg en sjuk opplevelse.

Bookingen på Trondheim Calling 2020 oser av kvalitetsmusikk i alle sjangre, så om du ikke enda har sikret deg en billett må du få ut fingeren. Det er ifølge festivalen selv, svært få billetter igjen! Hvis du har sikret deg billett er det viktigste tipset mitt at du kommer deg på flest mulige konserter! Det er ekstremt mye spennende som skjer på den norske musikkscenen om dagen, så ikke kast bort tiden med runke-ring på vors. Kanskje finner du ditt nye favorittband, favorittlokale eller favoritt-bransje-person? Kanskje er den personen meg eller sjefen sjøl. Ja, du hørte riktig. Rubatos ansikt utad; Jørgen Aase stiller med godt mot og god promille. God festival alle sammen.