Vinjerock er en musikk- og friluftsfestival i Jotunheimen som holdes i år fra 19. til 22. juli. Programmet er slik som hvert år, en god blanding artister fra ulike musikksjangre. Disse 5 konsertene bør du få med deg mellom alle fjellturene og kanopadlingene.

Tekst: Jeanette Wu

Fieh

Spiller fredag kl 19

Fieh, eller Sofie Tollefsbøl, har raskt blitt en favoritt etter debutsingelen ”Glu”. Musikken er en god blanding soul, jazz og R&B, og det funker så bra. Fieh er en av artistene som Rubato har hatt størst tro på for året 2018 og vi gleder oss stort til første platen hennes slippes, sannsynligvis i år. I mellomtiden er det to singler på Spotify og noen ekstra tracks liggende på Soundcloud. Resten må oppleves live, og på Vinjerock kan du høre hva hun har jobbet med!

Hør låten ”25” nedenfor. Grunn 1: Den er definisjonen på effortlessly cool. Grunn 2: Den gjør gutta fra Hit for Hit i bakpåsketsjen stolte.

Fay Wildhagen

Spiller fredag kl 18

 

Fay Wildhagen. Rå på gitar. Rå stemme. Den alternative pop-sangeren debuterte med albumet ”Snow” som er sårt, vakkert og sterkt. Fay Wildhagen jobber også med et nytt album som vi forhåpentligvis får høre litt av på Vinjerock. Fay og bandet hennes bruker ofte strykere og blåsere i bakgrunnen som passer utrolig godt til stemmen hennes. Det setter lytteren i en helt spesiell stemning. Gled deg til å bli rørt. Dette er sanger hvor du ser på vennene dine og godbrisen sier hvor mye du elsker de over alt på jord.

Sløtface

Spiller fredag kl 20

Sløtface er ingen nykommer og mulig godt kjent for de fleste. Dette bandet vant Spellemannsprisen i kategorien Rock i 2017, og det var vel fortjent. Bandet har fått oppmerksomhet for å fremme politiske budskap og stille politiske spørsmål gjennom sangene sine. Dette er et pop-punk-band som produserer politisk rock som du kan danse til.

Hør ”Magazine” fra albumet med samme navn som de vant Spellemannsprisen for.

Lindstrøm

Spiller søndag kl 00:30

Fortreng knekken og kom deg på Lindstrøm kl 00:30 natt til søndag. Lindstrøm er en av de aller største og mest anerkjente artistene i Norge og verden innenfor elektronica. Han slapp i 2017 albumet ”It’s Alright Between Us As It Is” og ny singel ”Didn’t Know Better” i år.

Låt: ”Tensions” fra ”It’s Alright Between Us As It Is”.

Vinjefolk

Spiller lørdag kl 21

Vinjefolk er noe utenom det vanlige. Vinjefolk er et band som har blitt satt sammen spesielt for årets Vinjerock. Vinjerock har fått sitt navn fra Aasmund Olavsson Vinje som var den første hyttebyggeren på Eidsbugarden. Og i anledning 200-årsjubileumet av Aasmund Vinje har derfor noen artister fra både Norge, Finland og Skottland dannet et band. Disse folkene har til felles en forkjærlighet for folkemusikk. Sammen kan det ikke bli annet enn knall. Ta på fjellskoene og raggsokkene og gjør deg klar til både ringdans, hallingdans og rølpedans(?).