Kadetten er en nyoppstartet strand-festival i Sandvika. Festivalen varer fra 3-4 juli og har fokus på urban og elektronisk musikk. Lineupen er preget av mange store navn som blant annet Anderson Paak, Tyler the Creator, Rich Brian og Lil Pump for å nevne noen. Området er fortsatt under oppussing, men så langt ser det svært lovende ut.  Festivalen nærmer seg med stormskritt og vi har i den anledning trukket fram 5 artister som du bør ha øynene og ørene åpne for.

Myra

Spiller 3. juli kl 15:15 på Løkkescenen

Myra imponerte redaksjonen nylig på Bergenfest. Bergenseren har blitt omfavnet av NMG/G-huset og dukket blant annet opp på Vestkyst-remixen av Snow Boyz sin velkjente 42-banger. Vi kåret hun som Spotlight artist i 2017 og hun imponerer fortsatt. Nylig slapp hun låten Ekstremsport som rykket rett inn i våre spillelister. Sett på låten, len deg tilbake og nyt sommeren.

Pasha

Spiller 3. juli kl 14:40 på Jongscenen

Norges søteste rapper spiller for hjemmepublikummet og alt ligger til rette for at dette blir en konsert for historiebøkene. Pasha er en pakke av energi og helt klart noe du må få med deg. Han nye album PARK. imponerte vår anmelder. Anmeldelsen kan du lese her. Redaksjonen krysser fingrene for at Rykinn-bussen bytter navn tilbake 151 under festivalen.

Lil Halima

Spiller 4. juli kl 15:50 på Løkkescenen

Over 8000 artister starter med Lil i navnet sitt på Spotify. På Kadetten er det derimot bare 2 (3 om vi regner Lil Truls som spiller på Klubb Kadetten). I motsetning til Lil Pump har Lil Halima fullverdige tekster og ikke bare ulyder. Lil Halima debuterte tidligere i år hvis det er lov å si. Hun har bare to hele sanger ute på Spotify, men bør allikevel være selvskreven på programmet ditt. Hele  Hun ble signert av Universal Music allerede da hun var 18 år (klassesignering!) og spilte nylig en fantastisk konsert på by:larm. Møter du opp 1550 på Løkkescenen onsdag ettermiddag, får du servert indie- og urbanmusikk med afrikanske rytmer av en svært talentfull nittenåring. Muligens den perfekte kleinemedisinen?

Ivan Ave

Spiller 3. juli kl 16:55 på Løkkescenen

I 2017 slapp han albumet “Every Eye”. Det er et delikat rap-album med elementer fra jazz-, soul- og funk. Gjennom musikken tar han lytteren med på en reise gjennom et lyrisk univers fylt av Ivan Aves tanker om hjertet, sinnet og verden slik han ser den. Albumet, produsert av blant annet Mndsgn, Kaytranada og Like, hanket inn en rekke femmere og intet annet enn en Spellemannsnominasjon i kategorien “Urban”.

Alt ligger til rette for en spektakulær konsert på kadetten når Ivan Ave med fullt band inntar Løkkescenen 16:55 tirsdag ettermiddag. Vi gleder oss til å få med oss kvalitetsrap fra Telemarks store sønn!

Kid Astray

Spiller 3. juli kl 00:30 på Klubb Kadetten

Kid Astray oppsto i 2010 og er en dyktig gjeng som har holdt sammen siden de gikk på musikklinja på Rud videregående. De åpner klubbprogrammet tirsdagen og er noe å få med deg dersom du ikke har knukket enda. Med deilig og dansbar indie-pop er bandets stemning perfekt rundt midnatt. Du har trolig hørt sanger som The mess og Day in June på P3, men Sandvikabandet har nylig sluppet EPen «Ignite», det som ifølge Musikknyheter.no er grovere, røffere og særere enn før. Vi kan altså trolig forvente både gamle godbiter og nye sanger når Kid Astray sparker i gang Klubb Kadetten på tirsdag.

Det er derimot mange andre godbiter å få med seg under festivalen, og redaksjonen gleder seg særlig til Anderson .Paak og Tyler the Creator. Fullstendig program til festivalen hentet fra kadetten sine nettsider ser du under.