Pstereo er Trondheims koseligste festival. En av grunnene til dette er det fantastiske festivalområdet, som ligger mer eller mindre midt i byen, nærmere bestemt Marinen ved Nidelva. Festivalen som i år har tiårsjubileum, har stort sett alltid et mylder av spennende navn på plakaten. I år er selvsagt intet unntak. Sjangrene Pop og rock er primært sett representert, men med artister som Ballo, Sugarhill Gang og Silvana Inam blir det feil å si at Pstereo er en rein rock/pop-festival. Festivalen kickstarter 16:30, den 17. august, med visesangeren Jo Sverre, før det offisielle programmet rundes av med Rival Sons og André Bratten 22:50, 19 august.

Tekst: Eskil Aga Walnum

I likhet med festivaler som Øya og Slottsfjell har Pstereo også et klubbprogram, som varer til langt utpå natta. På noen av Trondheims beste utesteder kan du i år få med deg artister som Ivan Ave, Dårlig Vane og Blood Command. På denne tiden av døgnet svermer det av festglade fadderbarn på Trondheims nattklubber, som neppe vil være en senker på stemningen i byen.

Med et såpass komplett program som Pstereo i år kan skilte med,, er det selvsagt artister som spiller samtidig. Du må være i stand til å prioritere hvilke konserter du skal se, og dette skal vi i Rubato hjelpe deg med. Under følger fem av de artistene du må få med deg på årets Pstereo.

Haunted Mansions
Haunted Mansions er et nytt band fra Trondheim, som vi trolig kommer til å høre mye av i fremtiden. Foreløpig har de kun en utgitt sangen «Sunshine Crawlers». Her serverer Trondheimsgutta tre minutter og 19 sekunder med deilig Psych/pop/rock. Vi krysser fingrene for at vi får høre nytt materiale, og om dette er i nærheten av like bra som deres debutsingel, vil dette bli en konsert du neppe vil glemme med det første. Haunted Mansions er en del av Klubb Pstereo, og går på scenen like før midnatt, fredag.


Sigrid

Sigrid trenger strengt tatt ingen introduksjon. Hun har etter låta «Dont kill my vibe» vært på alles lepper. I tillegg er hun kanskje Norges beste liveartist. Dette viste hun blant annet på Roskilde, der hun leverte en plettfri konsert. Den bergensbaserte Ålesund-jenta har fått en fantastisk start på karrieren sin, og vi gleder oss til fortsettelsen. Obligatorisk oppmøte fredag 18:20 på Kanonscenen!

Alt J
Et av de større navnene på årets program er britiske Alt J. Dette er et indie/rock-band som har utgitt tre fantastiske album siden oppstarten i 2007. Det siste albumet er kanskje deres mest spennende, der de viser seg fra sin mer eksperimenterende side. Spesielt låta «Hit me like a snare» er en svært merkelig sang man enten hater eller elsker. Dette er fordi bandet beveger seg over i et helt annet musikklandskap, enn de gjør i eksempelvis «Mathilda» og «Something Good». Det er mer rocka, mer inspirert av India og mye rarere enn før! Når konserten sparker i gang torsdag 22:50, kommer vi til å bli servert deilige indietunes torsdag 22:50. Det blir imidlertid svært spennende å se hvordan en litt mer skitten utgave av Alt J fungerer live!

Beach Fossils
Beach Fossils er en perfekt match for Pstereo, fordi de spiller så forbanna koselig musikk. Bandet er et av de mer erfarne navnene i lineupen og i følge undertegnede et av de beste. Brooklyn-trioen kan sammenliknes med band som Cloud Nothings, Real Estate og New Order. Beach Fossils kan oppleves live fredag 19:10 på hovedscenen.

Shame
Et annet Britisk innslag som du ikke får lov til å gå glipp av er bandet Shame. Bandet består av fem unge anarkister som kommer til å levere post-punk du både blir glad og gal av å høre på. Til tross for at bandet til nå ikke har gitt ut et album har de spilt på store festivaler i Europa og blitt hyllet av både kritikere og fans. Konserten starter torsdag på Veita 20:10.  Dette kommer garantert til å ende opp som et av årets høydepunkt på Pstereo.

Forhåpentligvis får du med deg flere enn disse fem konsertene. Det er nemlig sinnsykt mange kule artister på plakaten i år. Vi i Rubato tar hatten av for bookingansvarlige, og gleder oss til en festival som garantert kommer til å gi fantastiske konsertminner.