Emile the Duke aka Aasen har fått stor medvind det siste året. Etter å ha gitt ut to album om «Aasen» har han landet flere gode anmeldelser og spennende konsertbookinger. Han spiller blant annet på Øyafestivalen i sommer. «Aasen» inntok Victoria Café og Pub i Bergen denne helgen. I den anledning har vi stilt han 5 kjappe spørsmål.

Tekst: Jonas Solevåg

Det er bare et halvt år siden jeg så Emile the Duke live på samme scene. Under Vill Vill Vest i Bergen gjorde han et fantastisk show, men det stoppet han ikke til å gjøre det enda bedre denne gangen. Han har utviklet seg mye på det korte halvåret, og det merkes. Han hadde en god historie om Aasen gjennom hele konserten. Som startet med å føle seg fin på mandag, for så å skeie ut med månedens røyk på lørdag.

Konserten var utsolgt, og det var tett om plassen inne på Victoria. Topp stemning, og latteren spredte seg i rommet da Emile langet ut om hvordan en vanlig uke ser ut for Aasen. Han avsluttet i vanlig stil, ved å tenne opp månedens røyk og spasere ut av lokalet til stormende applaus.

Ta en titt på hva Emile the Duke svarte da vi stilte han noen spørsmål i forkant av konserten.

Hva er det beste med å spille i Bergen?
– Det beste med å spille i Bergen er at det er det beste stedet å spille. Vet ikke helt hva et er med bergensere, men de er så åpne og hyggelige og de var vel også de som omfavnet det jeg drev med tidligst. Nå har det også blitt bra i både Oslo og Trondheim etterhvert også. Men Bergen: Takk skal dere ha.

Har du noe nytt materiale planlagt?
– Kommer et engelsk album fra meg i Mai, et som ikke er laget for å være verken enkelt eller fengende, dessverre. Har en tverrkunstner inni meg også. Ellers sitter Aasen ved skisse pulten om dagen, og begynner å få noen bra greier på gang. Ellers vil jeg hjelpe andre, eller jobbe med andre. Døren er åpen.
Hva er Aasens beste helgetips?
– Vær snill gutt hele uka om du har kone og barn. Nyt øyeblikket og drit i å sitte og surmule. Trekk den festlige luften inn og ikke være gjerrig. Helg er lik kjærlighet.
Hva motiverer Aasen?
– Tja… jeg kjenner jo Aasen godt. Aasen blir mest motivert av å få dagene til å gå uten for mye motstand. Innerst inne er han nok aller mest motivert av tanken på frihet, eller rettere sagt illusjonen om frihet.

Og til slutt, hva er din værste jobbfest-opplevelse?
– Jobbfester har jeg aldri vært noe flink til å stille opp på. Har endel minner om pinlige måter jeg har vridd meg unna på. Men jeg jo likevel vært på noen. Jeg vet ikke. Det eneste jeg husker er den evindelige quizen med hva som er den største eller minste byen i Norge og fotball spørsmål og et evig gnål om offentlige lister man må skrive seg på for å være med. Og et evig gnål om hvorfor man isåfall ikke har skrevet seg opp. Men hey! Tror julebord osv kan og skal være trivelige, er vel heller jeg som har vært problemet, for å se litt voksent på det her.