By:Larm 2022 nærmer seg med stormskritt. Torsdag 15. september går startskuddet for festivalen som i år feirer 25 år. Etter å ha lyttet oss gjennom programmet er vi i redaksjonen skråsikre på at årets utgave kommer til å by på noen fantastiske konsertopplevelser. For å hjelpe deg å navigere gjennom mylderet av artister har vi laget en «topp 5 liste» med artister du bør sjekke ut på årets By:Larm.

 

Bar italia

Det hersker en mystikk rundt det London-baserte bandet bar italia. Det er nærmest umulig å google seg til bilder av dem på nett. Mange spør seg hvem de er, hvor de kommer fra og hvorfor de ønsker å holde seg skjult. Til tross for lite forkunnskap om bandet har Rubato det på lista basert på et solid utvalg av sanger på Spotify og Soundcloud. Sangene har et nydelig Lo-fi-lydbilde med nydelig lavmælt vokal. Rubato gleder seg til å bli bedre kjent med Bar italia. Håper litt på å bli bedre kjent med dere som leser dette også (Redaksjonen/undertegnede trenger flere venner).

Blå, Lørdag, 19.30.

Slomosa

Slomosa er et heavy rockeband som tar oss tilbake til det deilige 90-tallet og ørkenrocken (Kyuss, Queens of the stone age, Elder etc.) Vestlandsbandet har et herlig driv i sangene representert av deilige gitariff og en rå vokal. Til dere som synes rocken var bedre før er en konsert med Slomosa midt i blinken. De har høstet strålende kritikk for debutalbumet «Slomosa». De har også etablert seg som et legendarisk live-band. For undertegnede er bandet et frisk pust da musikken byr på en nostalgisk reise tilbake til den tradisjonelle stoner/doom-rocke-tiden. De spiller to ganger i løpet av By:larm, så vi snakkes vel i det minste på en av konsertene deres?

Blå, Torsdag 19.30.

John Dee, fredag 21.00.

Lazy Queen

Lazy Queen er selvskreven på denne lista. Bookd/Rubato har vært fan av bandet ledet av Henrik Gracia Søberg lenge nå. For to år siden gikk undertegnede faktisk så langt som å kalle de «et av de kuleste live-bandene i Norge.» I 2022 signerte bandet med Icons Creating Evil Art og slapp EP-en «a Human Reaction». Etter å ha hørt oss gjennom denne EP-en er det ingen tvil om at Lazy Queen bare blir bedre og bedre. Lazy Queen er et av de mer erfarne bandene på årets program. Her får man profesjonalitet til fingerspissene, og en energisk konsertopplevelse som samtlige burde få med seg. Kom tidlig så slipper du kø 😊

Vulkan Arena, Torsdag 22.30.

John Dee, Lørdag 19:30.

Joe & The shitboys

Joe & the Shitboys er kanskje det kuleste bandet på plakaten i år. Bandet fra Færøyene representeres av fire biseksuelle veganere som spiller sinte, fengende, politiske og korte gladpunklåter. Selv kaller de musikken for «Shitpunk», men det synes vi i Rubato er noe selvdestruktivt og strengt. Det er ikke helt uten grunn at populariteten til bandet den siste tiden har steget i været. Joe & the shitboys er et must for alle punkheads på By:Larm (Også for alle som bare liker å ha det gøy og danse skamløst litt sent på kvelden.)

John Dee, lørdag 20:30

Krøsset, fredag 23:30

Paula Jivén

Paula Jivén er et svensk supertalent. Hun er kun 17 år, men har allerede opparbeidet seg et særpreg som artist med sine lekne pop-ballader. Hun har nylig signert med Reynolds Management i Las Vegas. I og med at de representerer navn som Imagine Dragons, Clinton Kane og The killers. Da sier det vel egentlig seg selv at du burde sjekke henne ut.

Vulkan Arena, Fredag 21.00

John Dee, Lørdag 22.30

Dessverre fikk jeg streng beskjed fra sjefen min om at det bare var lov med topp-fem-liste. Jeg tok meg friheten til å komme med 5 ekstra anbefalinger:

  • Michelle Ulvestad – Ingensteds, torsdag 19.00 og Rockefeller, fredag 22.30
  • JOO – Vulkan Arena, lørdag 21.30
  • Aya – Blå, fredag 01.30
  • Witch Club Satan – John Dee, fredag 22.00 og Kafé Hærverk, lørdag23.00
  • Annweiler – Kafé Hærverk, torsdag 23.00 og The Villa, lørdag 00.00

I skrivende stund er det fortsatt festivalpass igjen til By:larm. Løp og kjøp!