I dag forvandles Tønsberg til en festivalby. Slottsfjell skaper Aya-Napa-stemming på bryggen, liv i gatene og minner for underlivet. Campen er heldigvis flyttet tilbake til gode gamle Gunnarsbø-parken. Campen er nydelig, men burde passe på så du ikke går i fella og blir en camp-rotte. Vi vet selv hvor lett det er å bli sittende i campingstolen eller på hotellrommet, så vi anbefaler deg å komme deg opp på fjellet for å få med deg disse 5 norske artistene. Du kommer ikke til å angre.

Kjartan Lauritzen

Torsdag kl 16:30 på Kongescenen

Årets festivalbooking har fått kritikk for at bookingen er noe nostalgibasert fordi mange av artistene har opptrådd på festivalen tidligere. Denne kritikken kan vi i redaksjonen forstå. Derimot gleder vi oss til å gjenoppleve gutten mannen fra Balestrand. I fjor fylte han Tårnlunden til randen, og denne gangen er det festivalens største scene som skal erobres. Dette blir garantert et bra show med masse energi! Det kan ikke bli for mye Kjartan Lauritzen

Låt: Porno

Jon Olav

Lørdag kl 19:30 på P3-scenen

Jon Olav fikk masse oppmerksomhet da låta ”Hei Erna” (og tilhørende musikkvideo) dukket opp på internettet for ca. et år siden. Låta, som gir en real kritikk til både regjeringens miljøpolitikk og P3s Christine Dancke, gjorde at Jon Olav vant nettopp P3s Urørtfinale dette året. Siden har han sluppet et par singler til, og til sammen gjør de ikke akkurat forventningene til lørdagens konsert lave.

 

Låt: Hei Erna

Virkelig

Fredag kl 16:30 på Kastellscenen  

Storbyangst kan fort kicke inn etter en lang festivalsommer og intens bakrus. Storbyangst også en fin låt av bandet Virkelig fra Bodø. Bandet har blitt beskrevet som ”et rockeband som tråkker opp stiene etter War on Drugs i kombinasjon mellom det enkle og det store”. På festival finner du ofte noen artister du aldri har hørt om, men som virkelig imponerer deg mest. Virkelig er kanskje dette bandet?

 

Låt: Storbyangst

brenn.

Fredag 18:45 på P3-scenen

Duoen brenn. opptredde på Trondhein Calling og fikk gode anmeldelser. De har gitt ut 4 singler så langt og alle ble anbefalt av P3-Urørt. Dessverre kræsjer brenn. med Death by Unga Bunga, men om du er rask kan du rekke litt av begge deler. The best of both worlds.

 

Låt: P I C C A S S O – brenn.

Death by Unga Bunga

Fredag kl 19:00 på Kastellscenen

Selv om undertegnede har sett dette bandet utallige ganger er det fortsatt like morsomt å dra på konsert med Death by Unga Bunga. Bandet har blitt omtalt som et av Norges beste liveband og er for tiden aktuelle med albumet ”So Far So Good So Cool”. Les mer om albumet her. Etter 10 år som band har guttene fått en kjemi som sikkert kan gjøre kjærester sjalu. Under kan du se da redaksjonen intervjuet gjengen på Stavernfestivalen i 2016.

 

Låt: Boys – Death by Unga Bunga

PS: Denne listen kunne vært mye lengre da det er masse nydelig norsk musikk å få med seg på Slottsfjell.

 

Følg Slottsfjell-listen vår på Spotify her: