Kommende torsdag og fredag sparkes bransjefestivalen Vill Vill Vest i gang for tredje året på rad. Dette er en festival hvor hele Bergen by blir gjort om til et festivalområde, og nye og spennende band spiller på diverse scener og utesteder rundt om i byen. I tillegg til de over 60 konsertene som skal spilles i løpet av de to dagene, vil det også arrangeres diverse konferanser hvor nasjonale og internasjonale aktører vil delta i samtaler, debatter og seminarer.

Vi har finkjemmet programmet, og plukket ut de 5 artistene vi liker aller best.

Pen Gutt

Rykkinn-gutten har fått internasjonal omtale av The Fader og The Needle Drop med låta ”Independent” til tross for at låtene er på norsk. Nylig slapp han også en musikkvideo til låten ”Tesla (Model S)” med Lil Truls, noe som passet bra med Elon Musks siste mediestorm. På fredag spiller han sin første solo-konsert på Hulen, og vi gleder oss til å høre nye låter. Vi vet bakkene opp mot Hulen kan være tunge, men med en vandrepils på vei bort blir dette helt klart verdt det. Vi tok en kjapp prat med Pen Gutt som du kan lese her.

Pen Gutt spiller fredag kl. 21:15 på Hulen.

Company Ink

”Norwegian bratpop type beat duo” står det i bioen til bandet på Spotify. Istedenfor å lese bioer og swipe til høyre burde du høre deg opp på ”Emotional Mafia” asap. Vokalen kan til tider minne om Lil Peep (hvis du legger godviljen til), og bandet fungerer særlig godt live. Kort anekdote: En av redaksjonens medlemmer fikk tilfeldigvis t-skjorten til vokalisten under konserten deres på Øyafestivalen i sommer, og byttet den ut med sin egen. Ikke like heldig var jenta som ble overlykkelig av å få denne t-skjorten. Det du ikke vet har du heller ikke godt av å vite. Det du derimot bør vite er når Company Ink spiller, og gjerne komme i god tid. På Øya var lokalet stappfullt, og det er gode muligheter for at det også skjer på Vill Vill Vest.

Company Ink spiller torsdag kl. 20:30 på Østre.

Ruben

Du har mest sannsynlig hørt låten ”Walls” som i skrivende stund har over 22 millioner streams på Spotify. Vi gleder oss til å oppleve Ruben i en annen setting enn VG-lista, og ser frem til å høre om han har noen nye låter på lur. Ryktene har det nemlig at det kommer en EP utover vinteren. Konserten blir også en god mulighet for å komme seg innom legendariske Garage før baren dessverre skal legges ned.

Ruben spiller fredag kl. 00:15 på Garage.

L.U:N.A

L.U:N.A (eller Mia Roussel) er en ny og spennende hip-hop act fra Bergen. Vi i redaksjonen fikk først øynene opp etter hun slapp singelen «Gelt» sammen med Myra, og ble raskt fans av hennes særegne stil. Hun er et friskt pust i til den (ellers ganske mannsdominerte) norske rap-scenen. I sommer ble hun også NRKs Ukas Urørt med singelen «EG ER LEI». Vi var så heldig å få se henne opptre under årets Slottsfjellfestival, og vi gleder oss til å se henne igjen til helgen.

L.U:N.A spiller fredag 14.9 på Hulen kl. 22:30.

Jouska

Vi er store fans av artister som tråkker opp sine egne stier, og det kan man trygt si at Jouska gjør. Duoen lager eksperimentell elektronika med et hint av pop, noe som gjør de til et av de mest spennende bandene som opptrer under årets Vill Vill Vest. Jouska ble Ukas Urørt rett før sommeren med singelen «Conversations». Den ene halvdelen av duoen, Hans Olav Settem, kjenner vi også fra indie-bandet Whales & This Lake, som gjorde stor suksess med singelen «Sahara Blind» i 2015. For å få en forsmak av hva bandet har å tilby anbefaler vi å sjekke ut låten «And I’m Sorry».

Jouska spiller fredag 14.9 på Det Akademiske Kvarter kl. 21:30.

Bonustips: brenn., Birgitta Alida, Hollywood, Mall Girl, Sigurd.

Hør deg opp på resten av artistene som skal spille med vår Vill Vill Vest-spilleliste: