Endelig er det klart for Trondheims høyepunkt: Trondheim Calling! Tidligere i dag publiserte vi en komplett spilleliste for årets festival. Rubato gir oss selvsagt ikke med det! Vi skal også hjelpe til med å navigere deg gjennom mylderet av artister, og gir deg fem artister du burde få med deg i løpet av langhelgen. I og med at årets line up trolig er festivalens beste gjennom tidene, har dette vært langt fra en enkel oppgave! 

Jouska

fredag, februar 10:00 pm-10:30 pm Byscenen Anneks
lørdag, februar 10:30 pm-11:00 pm Lokal Klubb

Et av Norges mest spennende musikkprosjekter heter Jouska, og består av kjæresteparet Hans Olav og Marit. De lager elektronisk musikk, som både er mørk og samtidig melankolsk. Bak synthene og den repetative, monotone vokalen, ligger det en masse emosjoner og overraskelser. Personlig var jeg en stor fan av Crystal Castles-albumet Amnesty. Til tross for blandet tilbakemeldinger ga Canadierne oss en mystisk, dyster, men samtidig harmonisk samling av deilige elektronisk bråk i 2016. Jouska minner til tider svært mye om den Canadiske duoen. Fra undertegnede er dette et stort kompliment. Sett deg lei av realitykjendiser som topper de norske listene? Er du glad i Synther, god musikk og samtidig setter pris på noe nytt? Da anbefaler vi i Rubato at du møter opp på Byscenen Anneks fredag klokken 2200.

Fay Wildhagen

spiller fredag, februar 11:45 pm-11:25 pm Byscenen Hovedsal

Vokalist, låtskriver og gitarist Fay Wildhagen entret den norske musikkscenen med et brak for snart fire år siden med plata Snow. En plate som ga undertegnede assosiasjoner til band som Arcade Fire Bon Iver, Fleet foxes og ikke minst artisten Maria Mena! (En liten guilty pleasure fra min side) Fay Wildhagen sto også for en av fjorårets beste norske plater i Borders. Med sin organiske pop/rock har hun har blitt en fast inventar på norske og utenlandske festivaler. På Vinjerock 2018 klinket Rubato til med full score for hennes opptreden. Denne anmeldelsen bør være god nok grunn til å få med seg Fay Wildhagen fredag kveld under Trondheim Calling!

Linni

spiller fredag, februar 11:30 pm-12:00 am Lokal Klubb,
lørdag, februar 6:00 pm-6:30 pm Olavshallen Lille Sal og
lørdag, februar10:30 pm-11:00 pm Olavshallen Lille Sal

Linni har utviklet seg til å bli en Rubato-favoritt. Bergenseren er tidligere kjent fra rapgruppen Yoguttene. Som «Yogutt» var Linni med på å forme det norske hiphop-landskapet. Deres betydning for den kommersielle og kunstneriske bidrag i norsk hiphop skal vanskelig overvurderes. Siden da har Linni utmerket seg som en av landets sterkeste tekstforfattere. Vi trillet en velfortjent femmer, og var full av lovord for det splitter nye albumet Silkesvarten. (ref. vår anmelder)

Sauropod

fredag, februar 11:00 pm-11:30 pm  TYVEN

Sauropod er en miksmaster av genre og musikken beveger seg fra punk til grunge til progrock. Til tross for gode 3 år som band, har undertegnede har aldri fått sjansen til å se bandet live. En liten snikkikk på Youtube, er nok til å overbevise meg om at dette bandet låter vel så bra på scenen, som i studio. Det eneste som er skikkelig kjipt er at de spiller samtidig som Fay Wildhagen. Så her må man ta et vanskelig valg. Er du keen på å roe ned til melankolsk pop eller gire opp til tøff rock? Valget er ditt.

Lil Halima

Spiller torsdag, januar 3110:00 pm10:30 pmOlavshallen Lille Sal (kap. 350) og
fredag, februar 19:00 pm9:30 pmLokal Scene (kap. 150)

Lil Halima, eller multikunstneren fra Bardu som hun blir omtalt som, har blitt pekt ut som en av de mest lovende artistene i Norge den kommende tiden. Med ferdigheter innenfor billedkunst og musikk har Lil Halima kreativitet i hele kroppen. Hennes gjenkjennelige tekster, om for eksempel kjærlighetssorg, gjør henne til en artist man lett kan få grep på, og i tillegg med toner få andre artister har her til lands gjør det at dette utvilsomt er en artist man bør ha øynene opp for. Hun leverte flotte show på debuten på by:Larm i fjor, noe som blant annet ga henne spillejobb på nyetablerte Kadetten. Vi gleder oss til å se hvordan hun har vokst i 2018! Dette blir en artist man bare «må» få med seg i helgen. Les her hva Lil Halima hadde å si om debut-EPen love songs for bad lovers

Andre artister som i utganspunktet bør være selvskrevne, er Temporary, Combos, Pom Poko, Catnip Cloud, Herman Wildhagen og Mall Girl. Programmet er med andre ord fullstappet av kvalitet, og Rubato anbefaler på det sterkeste at du blir med på festen. Det er fortsatt billetter igjen til årets utgave av Trondheim Calling! Trykk deg inn her for å se fullt program, og kjøp billetter nå!

Sjekk ut full Trondheim Calling-spilleliste her: