Laidback, komfortabelt og samtidig litt funky er alle adjektiver som beskriver Pegah sin nye singel. Låta er i en videreføring av artistens sound, og det er helt tydelig at den unge låtskriveren er inne i en meget god sone. ‘Yesult’ er tittelen, å stå opp for seg selv i en dårlig relasjon er tematikken. Pegah har lenge jobbet innenfor et soul- og RnB-preget lydbilde som hun virkelig har tatt til nye høyder med det nye sporet.

– ‘Yesult’ handler om følelsen av å måtte forlate noen fordi de er urimelige og tar deg for gitt. Til tross for at du ikke ønsker å gå, så er det det du er nødt til. Det er utrolig vanskelig å ta det valget, og man føler seg knust, men så vet du at det er best for dere begge, forteller Pegah om den nye singelen.

Det var september 2020 da Pegah sist var ute med ny musikk. Den gang var det låten ‘Letter to PEG’ feat. Gio som var ute i ilden. Siden hun slapp singelen «1985» i 2017, har Pegah høstet mang en hyllest fra flere hold i både musikkbransjen og medie-Norge.

Hei, Pegah! Hvordan står det til?

– Hey, jeg har deg kjempebra. Det går mye i gode kopper med te og å ta vare på meg selv i det siste.

Du slapp nylig låten “Yesult”. Hva handler den om?

– Denne låta handler om kjærlighetssorg. En sårbar låt som viser til at man må velge å dra fra personer og situasjoner som ikke er bra for en selv. At det alltid vil være vanskelig å dra, men at det er en viktig kamp å ta ovenfor selv respekten man har til selg selv.

Er låten inspirert av eget liv og egne erfaringer?

– Saklig nok, så handler ikke denne sangen om meg. Men det er ganske sykt å tenke på, låta fant meg på en måte jeg aldri har opplevd før. Det tok en halvtime å skrive sangen, det gikk så unaturlig fort. Føltes ikke ut som at dette ikke var sang til meg men heller en låt som er ment for en annen å lytte på. At den kanskje er ment å fortelle en annens historie. En av grunnene til at jeg ville gi den ut.

Hva inspireres du av?

– Av alt mine fem sanser kan registrere og føler på. Grunnen til at jeg elsker å lage musikk er fordi jeg prøver å ikke filtrere meg selv fra mine følelser. Det er min driv og det som får meg til å ville lage flere sanger, designe, tegne og å bare kunne uttrykke meg selv kreativt.

Hvor lenge har du drevet med musikk?

– Jeg har drevet med musikk siden jeg var 11 år og låt skriving siden jeg var 9 år.

Du har laget musikk på både norsk og engelsk; hva liker du best?

– Mine fleste låter er på Engelsk men jeg har en norsk låt ute som jeg gjorde Olaf med Gatekunst sammen med Assad Lillebror og Arshad Maimoni. Selv om jeg foretrekker engelsk så er jeg glad i språk. Om inspirasjonen skyter inn, så lager jeg gjerne en norsk låt til. Eller en persisk låt, eller kanskje til og med en tysk låt.

Hva er planene videre for Pegah?

– Planen nå videre er først fremst å ta vare på meg selv. Nerde og skrive masse musikk. Kanskje til og med endelig spille på noen flotte festivaler snart. Hei på deg Vill Vill Vest !