Badet i rosa lys entrer de scenen. Indiepop-bandet Pikekyss har spilt show på både By:Larm, Øya Klubbscenen og Piknik i Parken. I kveld er oppgaven deres å få varmet opp dansefoten til Svømmebasseng-publikummet på Rockefeller. Like søte som sukkertøy smelter de på tungen din og lover deg myke ord om berusende sommerkvelder, fest og forelskelse.

Tekst: Ida Thorstad

Til stor jubel setter de i gang. Drømmende melodier og myk vokal fyller lokalet. Med sikker stemme fremfører vokalisten Alma Mathea Huseby deres lekne og mimrende tekster akkompagnert av lystige dansetrinn over scenen. Med rim som «føkka» og «Løkka», kan du ikke annet enn å dra på smilebåndet. Til dette er det absolutt ingen grunn til å ikke danse sommeren inn.

Deres aller ferskeste singel «Holder meg tilbake» formidler såre ting med et smell. Den litt mer nedpå låta, når nye sterke høyder på refrenget. Gløden forplanter seg gjennom bandet og smitter over på publikum. Det er noe med disse litt melankolske tekstene som fremføres på en så levende måte som appellerer så veldig. Med livskraften til en hestehov sprenger de seg vei gjennom asfalten, Rockefeller og inn i hjertene våre.

I likhet med Razika og Me And The Julios lever de lenge på garageband-sjarmen. Pikekyss vet å dra i alle publikums tråder, og dette er ikke et unntak. Ikke bare har de gitt Svømmebasseng en liten sukkerbombe av en oppvarming, men de har også gjort publikum mer enn svette nok.