Som om en bryter har blitt skrudd på, begynner det simultant å rykke i dansefoten da Oslobandet entret scenen i et stappa Rockefeller lørdag kveld.

Tekst: Ida Thorstad

Svømmebasseng er ett kvarter forsinket, men de catcher publikums danseføtter med en gang og surfer uanfektet avgårde på sin egen bølge av 80-talls synthpop og sjarm til stor jubel. De femten minuttene er glemt, og sekstetten fra Oslo danser avgårde med sukkersøte melodier og funky rytmer.

Tekstene er dedikert til kjærligheten og livet. Gjengen er en liten perle med enkel dansbar musikk. Du slipper å tenke, du kan bare kan nyte. La kroppen din bevege seg i takt med den lette poppen og føle gleden over at sommeren snart er her.

De fleste låtene er fra albumet Broder. De presenterer også «Essensen», som er fra deres nyeste EP. Like sukkersøt, like groovy, like synthpreget og like lett. Svømmebasseng har helt klart funnet ut hva som funker. Vokalistene Lars Sandbakken og Ine Johnsen synger i deilig duett med føyelsmyke stemmer akopagnert av myk bassgang og discosynth. Den perfekte sangen til en vindstille dag på en flytemadrass.

Gjengen lever opp til navnet sitt. Sangene flyter over i hverandre og gjør det vanskelig å høre forskjell på dem. Nesten like vanskelig som å finne nåla i høystakken, eller dråpen i bassenget om du vil. Klisje på klisje, igjen og igjen. Det er lite eksperimentering å hente hos bandet, men melodiene er fortsatt herlige, og dansefoten slutter ikke gå. Ingen av sangene utfordrer deg, men det er kanskje like greit. Teksten er nok ikke i fokus, og det virker det som om bandet er enig i at den ikke burde være. Her er det rytmen som er det viktigste. Postkortnostalgien kommer over deg som en bølge av mykt solskinn, og publikum kan få lov til å konsentrere seg om dansemoovsene og at vi går mot grønnere gress