Kravstor er et band med en klar visjon om å lage fest. Med medlemmer fra steder mellom Stokmarknes i nord og Dovre i «sør» har alle medlemmene med seg en rekke forskjellige musikalske impulser de ønsker å formidle. I anledning deres siste singel tok vi en prat med gutta, for å prate mer om låten, bandnavnet deres og tiden fremover.

Hei, gutter! Hvordan er livet?
– Hei! Her er alt strålende.

Grattis med ny låt. Hva kan dere fortelle om «Siste Dans»?
– «Siste Dans» handler om å by på seg selv. Om man skal be noen opp til dans eller om man skal på en scene så er viktig å kunne gi av seg selv. Vi hadde lyst til å skrive en låt som skiller seg ut fra våre tidligere utgivelser. Noe vi synes vi har greid. Vi dro til Lydfolket Studio, og sammen med teknikker og produsent Kenneth Aksnes jobbet vi med å lage en låt med et litt annerledes utrykk.

Hvordan går dere frem når dere lager musikk?
– Som regel har noen i bandet med en ide til øving. Det kan være alt fra et riff til en hel låt. Vi er muligens det eneste festbandet som har fått tilsendt partitur (noter) før øving. Vi har også brukt studio som et kompositorisk verktøy. Her er det ingen fasit. Ulike låter kan kreve ulike prosesser.

Hvordan endte dere opp med navnet Kravstor?
– Vi lagde en liste over ulike navn, og der var det mye rart! Kravstor var det desidert beste navnet på den listen. Også tenkte vi at arrangørene sitt inntrykk av oss kan bare bli bedre hvis de er forberedt på å ta imot en gjeng med slitsomme, kravstore divaer.

Vi tenkte at arrangørene sitt inntrykk av oss kan bare bli bedre hvis de er forberedt på å ta imot en gjeng med slitsomme, kravstore divaer.

Er dere kravstore?
– Det er vel ingen av oss som er spesielt kravstore.

Dere sammenlignes med Sondra Justad. Hva mer kan dere fortelle om musikken deres?
– Gjør vi? Har aldri fått hørt det før, men det er veldig stas og sammenlignes med Sondre Justad! Vi er seks stykker fra ulike deler av Norge som da ville skrive feststemt musikk. Det som er typisk for vår musikk er de melodiske pop melodiene på nordnorsk med et tydelig country-preget Akkompagnement under.

Hva er planene for sommeren?
– Vi har et par spillejobber i Trøndelag også får vi se om det blir enda flere. Så håper vi selvfølgelig at folk hører masse på «Siste Dans» og Ep`n vår «Alt Kan Skje» ute i solsteiken. Er det mulig å se dere live en gang i fremtiden? – Vi jobber med å få spikret en del arrangementer, men hvis man går inn og følger oss på Facebook og Instagram vil det komme oppdateringer på konserter og andre eventer. Hvis noen er i nærheten av Levanger 25. Mai er vi å se på HøylyttFestivalen. Det kommer til å bli veldig bra og vi håper så mange som mulig tar turen innom.