Det bergenske rapkollektivet Hester V75 slapp i dag det etterlengtede albumet 115 drømmer. Albumet består av 9 låter, som blant annet inkluderer gruppas mest populære låt, Playaz.

Gutta imponerte da de entret scenen under årets by:Larm, og det er liten tvil om at folk flest har fått øyene opp for Hester. Med utsolgte klubbkvelder i både Bergen og Oslo har de lagt igjen et tydelig spor på det norske hip hop-kartet.
«Etter en ellevill tur på By:Larm i mars, som blant annet nøstet oss terningkast fem i både Dagbladet og Gaffa, er vi i Hester V75 endelig klar med en ny utgivelse. De siste to årene har vi gått fra å spille inn freestyles på rommet til Ingo på gøy, til å spille utsolgte gigs i både Bergen og Oslo. Videre har vi også etablert vårt eget musikkollektiv, Vibbefanger, for å gi ut vår musikk og våre tjommier sin musikk, i tillegg til å arrangere konsert- og klubbkvelder.»

Onge $ushimane er som vanlig med, men albumet gjestes også av flere andre artister. De har fått hjelp på både vokal og instrumental. De mener dette slippet er mer gjennomarbeidet enn tidligere utgivelser.
«På minialbumet “115 drømmer” leverer Rafi, Eirik og Ingo alt fra følsomme, RnB-inspirerte raps på “Regner Ned”, til energiske fortellinger om å grinde for å få alt til å gå rundt på “Syv til fem”. Utgivelsen er mer gjennomarbeidet enn de tidligere tingene vi har sluppet, og har bidrag fra blant annet saksofonisten Morten Smith Lien (fra Razika, b0ka), soul-sangerinnen Fieh, Onge $ushimane, Andreas Høvset fra Verdensrommet, samt en pianosolo fra Simon Waaler (Kongle).»

Gutta har som kjent faste roller, hvorpå Ingebrigt, Rafael og Eirik står for rappingen, er det David Grytten og Matopolo som står bak produksjonen.
«Hele utgivelsen er produsert av vår egen produsent David Grytten, utenom Business og bullshit, hvor Matopolo (vårt nyeste medlem) står bak spakene. Beatsene blander myke samples fra 70-tallet sammen med mer moderne produksjoner, som gjør at uttrykket ser både bakover og framover, uten å være for nostalgisk eller trendy.»

«De siste to årene har vi gått fra å spille inn freestyles på rommet til Ingo på gøy, til å spille utsolgte gigs i både Bergen og Oslo.» – Hester V75

Stolt tour-manager

Hesters tour-manager, Per Àki Sigurdsson Kvikne, er tydelig stolt over det nye produktet.

Hesters tour-manager, Per Àki Sigurdsson Kvikne, er tydelig stolt over det nye produktet.

En av Bergensvennene til Hester er rapperen Per Àki Sigurdsson Kvikne, kjent under aliaset Kjartan Lauritzen. Han er blant annet kjent for sommerhiten Havanna, som per dags dato nærmer seg 470 000 streams på Spotify. Det siste året har han begynt å arbeide med det unge kollektivet, og har nå blitt tour-manager for hingstene fra Bergen. En tydelig stolt tour-manager har følgende om dagens slipp:

«Da er dagen kommet. For ca. et år siden begynte jeg å tekste på internett med noen mystiske gutter som kalte seg for Hester v75. Det viste seg fort at vi hadde samme mål om å dominere systemet, så vi fant fort tonen… Btw dette er en kjærlighetshistorie, ikke en historie om vennskap. Etter å ha funnet tonen ble vi godt kjent og de har tatt vare på en enslig sogning i det store rap-landskapet i Bergen. Jeg har gleden av å få jobbe med dem i Vibbefanger og jeg er nå turné-manager for disse hingstene. Denne unge mannen (meg) har følelser for disse guttene. I tillegg vet jeg hvor hardt de har arbeidet med dette kunstverket, og jeg synes da for faen at du kan ta deg tid til å sjekke det ut!

Thank you,
Per Àki Sigurdsson Kvikne»

Hele albumet kan du sjekke ut her:

Sjekk ut også den ferske musikkvideoen til track #2 på det nye albumet, «Syv til klokken fem».