I morgen (Torsdag) braker bransjefestivalen Vill Vill Vest i gang for fjerde året på rad. Hele Bergen by blir fra Torsdag til Lørdag gjort om til ett eneste stort festivalområde. I tillegg til de over 60 konsertene som skal spilles i løpet av de tre dagene, vil det også arrangeres diverse konferanser hvor nasjonale og internasjonale aktører vil delta i samtaler, debatter og seminarer.

Her er 5 artister vi gleder oss litt ekstra til å se på årets festival:

Noemi

Noemi er en nyetablert, avslappet hip-hop duo fra Bergen. De beskriver seg selv som «to unge pene som ikke liker å trene og hater å sitte heme». Liker du å drømme? Liker du å sveve? Liker du å føle deg sammen og alene? Hør på NOEMI!

Noemi spiller Torsdag 19:45-20:15, på Victoria.

Kapteinen

Kapteinen, eller Kjell Øvreland som han egentlig heter beskrives som en mer eller mindre vanlig fyr fra Stavanger, helt til han plukker opp et instrument og blir «Kapteinen». Kjell henter inspirasjon fra Young Thug, Future, Drake, Travis Scott og Ne-Yo og har vokst opp i et hus fullt av Jazz og funk.

Kapteinen spiller Torsdag 00:00-00:30, på Hulen

Eirik Aas

Eirik Aas fra Hester V75 er det friskeste pustet i rap-Norge akkurat nå. Bergens tidene skriver om Eirik; «Aas behersker den syngeorienterte rapstilen bedre enn de fleste og leker seg gjennom klassiske skrytelåter som mer sårbare, åpenhjertige skriftemål.»

Eirik Aas spiller Lørdag 21:30-22:15, på Røkeriet

Verdensrommet

Verdensrommet består av Andreas Høvset og Vetle Junker som har spilt sammen siden barneskolen. Etter å ha fulgt med på Bergens musikkscene i en årrekke bestemte de seg for å plante en cd i lomma på Mathias Tellez, en de visste kunne spille inn og produsere. Det stod ikke noe navn eller e-post-adresse på CD-en, men da Høvset og Junker tilfeldigvis møtte Tellez på Hovefestivalen i 2012, utvekslet de kontaktinfo, og Verdensrommet spilte inn sine første låter.

Verdensrommet spiller Lørdag 22:30-23:00, på studio USF

Breveglieri

Breveglieri er en artist og produsent fra Loddefjord i Bergen. Han lager klassisk hiphop/RnB som er melodisk, og har en lekende flyt. Han har jobbet tett med gjengen i Full Effekt Records, der han blant annet har produsert for Dårlig Vane. Hans debutsingel «Cruiser» gikk rett inn på listene på P3 og var der i hele 16 uker.

Breveglieri spiller Fredag 22:30-23:00 på Victoria